Externe, Top Stiri

13 partide membre PPE solicită excluderea FIDESZ din familia popularilor europeni și cer măsuri urgente pentru a rezolva situația din Ungaria

Szijjarto

13 lideri ai unor partide afiliate Partidului Popular European (PPE) au solicitat, joi, liderul PPE, Donald Tusk, excluderea FIDESZ-ului condus de Viktor Orban din această familie politică europeană și au cerut măsuri imediate din partea statelor membre și din partea Comisiei Europene pentru a rezolva situația din Ungaria, anunță într-o postare pe Twitter europarlamentarul Anna Júlia Donáth (Renew Europe), vicepreședintele mișcării de opoziție Momentum.

Nu este prima dată când este pusă în discuție excluderea FIDESZ, această chestiune fiind de mai multe ori pe ordinea de zi a PPE, însă popularii europeni au amânat mereu o decizie în ce privește excluderea partidului condus de Viktor Orban, acuzat că nesocotește valorile democratice și ale statului de drept.

Prin ultimele decizii, premierul Orban și-a crescut atribuțiile semnificativ, având posibilitatea să conducă prin decrete și ordonanțe pe termen nelimitat. Comisia Europeană și Parlamentul European au criticat noile derapaje ale Budapestei.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *