English

„Cuminţenia Pământului” – Ministerul Culturii a restituit 99,3% din donaţiile făcute prin Trezorerie şi aşteaptă o ofertă.

Cuminţenia Pământului

Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale a transmis, în urma unei solicitari făcute de News.ro la începutul acestei săptămâni, că a restituit 99,3% din donaţiile făcute prin Trezorerie în cadrul campaniei „Brâncuşi e al meu” şi că încă aşteaptă o ofertă din partea proprietarilor privind un preţ pentru opera „Cuminţenia Pământului”. Aceştia din urmă aşteaptă să fie contactaţi în scris.

Vineri, MCIN a răspuns solicitării făcute de News.ro la începutul săptămânii: „Restituirea donaţiilor este o operaţiune amplă şi complexă, presupunând implicarea, alături de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), a unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru colectarea fondurilor, în numele şi pe seama sa, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2016. Astfel, după campania ratată a Guvernului Cioloş din anul 2016, a apărut necesitatea prorogării termenului legal instituit, care să permită continuarea restituirii donaţiilor şi în cursul acestui an, în vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie”.

Sursă: News.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *