Business, Social, Top Stiri

Atacurile cibernetice – mix de instrumente pentru campanii de spionaj sau furturi de identitate

Atacuri cibernetice, infractori pe linie informatică, ransomware, phishing, malware, vishing… O înşiruire de sintagme şi termeni cu care începem să ne familiarizăm din ce în ce mai mult, dar pe care puţini dintre noi îi şi înţelegem. În contextul extinderii reţelelor globale de internet, al digitalizării majorităţii proceselor la care apelează companiile, precum şi al interconexiunilor digitale atât la nivel de afaceri, cât şi la cel al utilizatorilor finali, persoane fizice, ameninţările cibernetice au început să se dezvolte exponenţial.

[…]

România, pe harta atacurilor cibernetice
Pe fondul avansului tehnologic înregistrat la nivel mondial, dar şi european, România a reuşit să devină un actor important şi să-şi creeze o imagine cu vaste competenţe în domeniul IT&C, asta şi datorită specialiştilor români recunoscuţi pe plan internaţional pentru valoarea lor profesională. Aici, însă, intervine reversul medaliei, în sensul în care avansul tehnologic a devenit provocator pentru hackerii ce au ca job compromiterea reţelelor, intruziunea în intimitatea utilizatorilor de internet sau, pur şi simplu, distrugerea reputaţiei companiilor.

Un raport Microsoft dezvăluie faptul că, în 2018, România a atins o rată de 7,46% de atacuri malware, cu 2,13 puncte procentuale mai mare decât rata medie la nivelul Europei. 

Sursa: agerpres.ro


Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *