STIRI

EXTERNE

Tot mai multe voci cer înlăturarea de la putere a președintelui Trump invocând cel de-al 25-lea amendament al Constituției. Ce prevede acesta?

08/01/2021 - 07:20

Numărul celor care solicită înlăturarea de la putere a președintelui Donald Trump prin invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constituției Statelor Unite a crescut în ultimele zile, congresmanul Adam Kinzinger devenind primul membru republican al legislativului de la Washington care a cerut în mod public acest lucru, scrie g4media. 

Îndepărtarea liderului de la Casa Albă este necesară pentru „a pune capăt acestui coșmar,” a declarat politicianul republican, referindu-se la incidentele violente care au avut loc miercuri în capitala federală, după ce mii de suporteri ai președintelui în funcție au intrat cu forța și au vandalizat clădirea Capitoliului.

Cu doar câteva ore înainte, liderul democraților din Senat, Charles Schumer, a solicitat îndepărtarea lui Donald Trump din funcția de președinte, al cărui mandat în fruntea Americii se termină în mod oficial în mai puțin de două săptămâni.

Sursa: G4Media

#voci #președintelui Trump #invocând #amendament #ConstituțieiShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb