Externe, Social

A murit preotul italian care a renunțat la aparatul de ventilație în favoarea unui tânăr

Giuseppe Berardelli este unul dintre cei 50 de preoți care au murit în Italia din cauza infecției cu coronavirus. Preotul a cedat aparatul său de ventilație în favoarea unui pacient mai tânăr infectat tot cu coronavirusul.

Părintele Giuseppe Berardelli, 72 de ani, a murit într-un spital din Lovere, Bergamo, unul dintre cele mai greu încercate orașe din Italia. Cel puțin alți 50 de preoți au murit din cauza infecției cu coronavirus în Italia, țara cea mai afectată de virusul ucigaș în acest moment.

Italia este efectiv închisă pe termen lung în încercarea de a opri răspândirea infectării populației. Coronavirusul s-a împrăștiat rapid în toată lumea, afectând mai mult de 160 de țări și luând peste 16.000 de vieți.

Cine era părintele Berardelli? Giuseppe Berardelli, preotul decedat, era preotul principal al orașului Casnigo din Lombardia. Potrivit oficialilor spitalului, el a refuzat să folosescă un aparat de ventilație cumpărat de enoriașii săi pentru el, și a ales să îl ofere unui pacient mai tânăr. Italia are peste 64.000 de cazuri de oameni cu Covid-19, boala provocată de coronavirus. Până acum italienii au raportat peste 6000 de morți, și par a fi departe de a reuși să țină pandemia sub control. În același timp, aproape 7500 de oameni au fost declarați vindecați în Italia și au fost externați din spitale.

Sursă: BBC

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *