Externe, Lifestyle, Social

Adunarea Organizației Mondiale a Sănătății a adoptat prin consens rezoluția propusă de UE privind necesitatea unei ”anchete independente, imparțiale” a modului global de reacţie la criza COVID-19

oms al doilea val

Adunarea ministerială a Organizației Mondiale a Sănătății a adoptat, marți, prin consens, o rezoluție propusă de Uniunea Europeană privind necesitatea unei ”anchete independente, imparțiale și comprehensive” a modului global de reacţie la pandemia de coronavirus și lecțiilor învățate în urma acestei crize, anunță Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Decizia de ultim moment a Chinei de a sprijini această rezoluția arată că documentul a fost adoptat prin consens. Astfel, niciunul din cele 194 de state membre ale OMS nu a ridicat obiecţii faţă de documentul propus de UE în numele a peste 140 de ţări, inclusiv Australia, China şi Japonia.

În documentul adoptat cu aplauze la finalul celei de-a 73-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Sănătății, reuniune care s-a întins pe durata a două zile, este precizat că un vaccin împotriva COVID-19 reprezintă un ”bun public global”.

De asemenea, în document statele membre ale OMS sunt îndemnate să se adreseze nevoilor celor vulnerabili care se confruntă cu pandemia și cu efectele acesteia, să asigure accesul serviciilor medicale la nivel global, să respecte legislația internațională și a standardelor umanitare.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *