Social, Top Stiri

Brașovenii împotriva poluării: o stație de asfalt amplasată între blocuri nu va primi autorizație de funcționare

Czech power

O petiție semnată de sute de brașoveni împotriva autorizării unei stații de asfalt amplasate între blocurile din cartierul Bartolomeu a avut rezultat: primăria a anunțat că firma poluatoare nu va primi aviz, transmite PressHub.ro.

E vorba despre Fincodrum SA, o firmă care primește contracte cu statul pe bandă rulantă, deși are foarte puțini angajați. Firma este un partener stabil al Tel Drum, companie legată de Liviu Dragnea,

Autorizația de mediu pentru stația de producție a asfaltului expiră în luna august, iar firma a depus cerere oficială pentru prelungire. Dar primarul Brașovului, Gheorghe Scripcaru, a anunțat că nu va emite actul necesar, potrivit NewsBv.ro.

„Ei cunosc faptul că acolo este imposibil să mai funcționeze, că nu se încadrează din punct de vedere al reglementărilor urbanistice în vigoare, că sunt zone incompatibile cu vecinătățile, pentru că acolo s-a dezvoltat foarte mult zona din punct de vedere locuințe, funcțiuni educaționale, comerciale și suntem într-o zonă unde noi dorim să construim și un spital și este clar că aceste funcțiuni nu vor mai putea să funcționeze în zona respectivă”, a declarat Scripcaru, citat de NewsBv.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *