Externe, Social, Top Stiri, Trust This

Brazilia depășește 20.000 de decese, în timp ce președintele țării compară COVID-19 cu o „ușoară răceală” și cere ridicarea restricțiilor

bilant decese coronavirus

Brazilia a depășit 20.000 de decese, după ce joi autoritățile au raportat alte 1.188 de victime în ultimele 24 de ore. Țara sud-americană este a treia din lume cea mai afectată de criza coronavirus, după SUA și Rusia, iar primarul celui mai mare oraș, Sao Paulo, a anunțat că sistemul medical se apropie de colaps. În acest timp, președintele țării, Jair Bolsonaro, compară COVID-19 cu o „ușoară răceală” și cere insistent relaxarea restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirus.

Conform ultimelor date raportate de World of Meters, Brazilia a ajuns vineri la 20.082 de morți cauzate de coronavirus și 310.921 infectări, fiind a treia cea mai afectată țară din lume, după SUA și Federația Rusă.

Situația alarmantă din Brazilia a fost confirmată și de primarul din Sao Paulo, cel mai mare oraș al Braziliei, care a declarat că sistemul sanitar ar putea să cedeze odată cu creșterea numărului de infectări și a nevoii de locuri la urgență.

Însă cel mai relaxat brazilian pare să fie chiar președintele țării, Jair Bolsonaro, care crede că pandemia de coronavirus a fost exagerată de propagandă și că noul virus poate fi comparat cu o „ușoară răceală”.

Sursă: G4media

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *