Politica, Top Stiri, Trust This

Camera Deputaţilor şi Senatul discută numirea unor noi membri la CNCD, înfiinţarea comisiilor de anchetă privind sezonierii din Germania şi achiziţiile din timpul stării de urgenţă şi Strategia Naţională de apărare pentru 2020-2024

starea de alerta plen

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi în şedinţă comună, având pe ordinea de zi numirea unor noi membri la CNCD, validarea lui Ilie Sîrbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi a lui Niculae Bădălău la Autoritatea de audit, înfiinţarea comisiilor de anchetă privind românii care lucrează ca sezonieri în Germania şi achiziţiile din timpul stării de urgenţă. De asemenea, mai aprobă Strategia Naţională de apărare pentru perioada 2020-2024.

Numirea unor membri în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Primul punct al ordinii de zi este numirea a şapte membri ai Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, şase mandate complete şi unul pentru rest de mandat până în 2023.

Pentru aceste posturi şi-au depus candidatura iniţial 26 de persoane, printre care actualul preşedintel al CNCD Csaba Asztalos, dar şi actuali membri ai Colegiului – Ilie Dincă – susţinut de Grupul minorităţilor naţionale, Luminiţa Gheorghiu, Cristian Jura, Tatiana Veronica Sandu, Claudia Popa – propusă de PNL. PNL a mai propus-o şi pe Maria Moţa, coordonator al Modulului ”Politici sociale şi de sănătate la Fundaţia Konrad Adenauer, pentru un rest de mandat.

Sursă: News.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *