Externe

Campanie de dezinformare pe Twitter despre COVID – 19. Germania, Franța și Italia, inundate cu fake news pe tema epidemiei

Twitter

NewsGuard, o firmă specializată în analize social media, a descoperit conturi de Twitter cu mulți urmăritori în Germania, Franța și Italia, care postează dezinformari pe tema COVID 19, scrie Politico.

Un luptător profesionist franzec. Un politician italian de extremă dreapta. O publicație germană anti-migranți. Cu toții au numeroși urmăritori pe Twitter. Cu toții au răspândit minciuni în legătură cu COVID – 19, se arată într-un studiu publicat, miercuri, de NewsGuard, comapnie specializată în identificarea campaniilor de dezinformare.

NewsGuard susține că a descoperit în total 16 conturi de Twitter, care însumează peste 600.000 de urmăritori în Germania, Franța și Italia, care au promovat teorii ale conspirației, false tratamente anti-COVID și alte dezinformări referitoare la pandemie.

Compania a descoperit o activitate similară în Statele Unite, unde utilizatori de Twitter cu numeroși urmăritori au răspândit falsuri în legătură cu coronavirusul.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *