Social

Cauza exploziei de la fabrica de armament din Cugir, explicată de un oficial din Ministerul Economiei. Procurorii cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul

Vlădeni

Explozia de vineri, de la uzina de armament din Cugir, județul Alba, face obiectul unei anchete interne, procurorii deschizând, de asemenea, un dosar pentru a investiga împrejurările în care s-a produs accidentul. Informația a fost transmisă de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, conform alba24.ro.

În urma exploziei, urmate de un incendiu, două persoane au fost rănite: o femeie de 53 ani, cu arsuri pe aproximativ 40% din corp, pentru care a fost solicitat elicopter SMURD, și o femeie de 58 ani, cu arsuri mai ușoare.

Explozia a avut loc pe linia de fabricație a trasoarelor, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent la locul incidentului.

Potrivit lui Simu, în timpul încărcării cu substanță pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă și a cauzat o ardere violentă:

„În cursul tehnologiei de încărcare a glonțului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonțul trasor și practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziție”, a explicat Simu, conform alba24.ro.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *