Social, Top Stiri

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus. Profesorul Virgil Păunescu, șeful centrului: ”Este vaccin dezvoltat de noi, sperăm să putem intra în producție în câteva luni, am cerut sprijin financiar de la Guvern”

vaccin anticoronavirus timisoara

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, condus de profesorul Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial pe sănătate, a anunțat miercuri că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus și începe primele teste.

Virgil Păunescu, directorul centrului de cercetare, a declarat pentru G4Media.ro că vaccinul este sintetizat de echipa centrului și folosește tehnologie de sintetizare a unor proteine virale.

”Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor”, a declarat Virgil Păunescu pentru G4Media.ro.

Sursa: g4media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *