Business, Social

Comisia Europeană a aprobat investiţii de 47 de milioane de euro pentru construcţia unui spital de urgenţă în Craiova, care ar putea fi gata în 2026

spital de urgenta craiova

Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat o investiţie în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcţia unui spital regional de urgenţă cu 800 de paturi la Craiova, care ar putea fi gata în 2026.

”Comisia Europeană a aprobat o investiţie în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcţia unui spital regional de urgenţă cu 800 de paturi la Craiova, în judeţul Dolj. Acest proiect va îmbunătăţi accesul populaţiei locale la asistenţă medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieţi pentru pacienţii bolnavi de cancer”, a informat CE.

Se preconizează că spitalul va fi funcţional începând din 2026.

Construirea spitalului de urgenţă din Regiunea de Sud-Vest a României va contribui la reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte accesul la asistenţă medicală, în special pentru persoanele din zone rurale şi sărace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afecţiuni mai puţin grave, ceea ce va spori şansele pacienţilor de a beneficia de un tratament de succes, şi va duce la reducerea numărului de decese şi de dizabilităţi pe termen lung.

Sursa: news.ro


Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *