Externe, Social, Top Stiri, Trust This

Coronavirus: România vs. Europa. Cum stă fiecare țară în perioada marilor „relaxări”. Graficul comparativ al cazurilor / Îmbolnăvirile și decesele raportate la 100.000 de locuitori

Într-o perioadă în care mai toate statele europene au început să relaxeze restricțiile și măsurile luate pentru a preveni infecția cu noul coronavirus, inclusiv România trecând de la starea de urgență la starea de alertă și ridicând restricțiile de deplasare, situația pandemiei la nivelul continentului pare că se apropie de o aplatizare. După 84 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află totuși mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Același lucru e valabil și în cazul deceselor confirmate. În același timp, Ungaria și Bulgaria, țări vecine României, se află la rândul lor mult mai jos pe toate graficele.

În a 69-a zi de la primele 30 de cazuri raportate, în România erau confirmate oficial puțin peste 17.000 de cazuri de coronavirus. Comparativ, în Ungaria, în a 64-a zi de la primele 30 de cazuri erau confirmate peste 3.500 de cazuri, iar în Bulgaria erau confirmate circa 2.100 de cazuri.

În același moment de comparație cu România (a 69-a zi de la primele 30 de cazuri), Italia și Spania aveau amândouă peste 200.000, Germania circa 150.000, iar Marea Britanie trecuse și ea deja de 200.000.

Dacă privim însă datele confirmate relativ la suta de mii de locuitori, observăm cum graficul se mai comprimă și România se apropie mai mult de curba țărilor vest-europene. Comparativ cu statele din jur, România avea aproape 80 de cazuri la suta de mii de locuitori, în timp ce Ungaria avea 36, iar Bulgaria 32.

În ceea ce privește numărul de morți, România a înregistrat peste 1.100 de morți în același moment comparativ în care în Italia, Spania, Franța și Marea Britanie erau deja peste 25.000 de victime.

Sursă: Hotnews

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *