Lifestyle

Cum recuperează Statul daunele de zeci de milioane de euro provocate de Mihai Necolaiciuc: poprire pe pensie de 1.456 de lei/lună. Fostul șef al CFR a devalizat o companie strategică a României

Mihai Necolaiciuc

Ar fi nevoie de câteva sute de ani pentru ca Mihai Necolaiciuc (68 de ani), fostul șef al Societății Naționale a Căilor Ferate Române (SNCFR), să-și poată achita daunele stabilite de instanțe, prin sentințe definitive, în dosarele sale penale. Are de achitat circa 115 milioane de lei în solidar cu alte opt persoane și 7,2 milioane lei singur. Pe lângă sechestrul pe un apartament din Câmpulung Moldovenesc și sume modice de pe câteva carduri, Statul Român își ia banii înapoi din pensia lui Necolaiciuc: i-a pus poprire de 1.456 de lei pe lună.

În cazul în care Necolaiciuc va ajunge la vârsta de 100 de ani, din prejudiciu se vor stinge aproape 600.000 de lei. Ceva mai mult dacă la toamnă i se va mări pensia cu 40%.

Informația despre cuantumul popririi apare într-o sentință publică, postată pe site-ul rolii.ro, platforma unde pot fi găsite cele mai multe dintre sentințele instanțelor românești. În această sentință recentă a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, soția lui Necolaiciuc a cerut judecătorilor să îl oblige pe acesta la plata unei pensii de întreținere pentru cei doi copii ai lor născuți în 2005. Sânziana Rarița a invocat faptul că Necolaiciuc a plecat de-acasă în vara anului trecut, iar la începutul acestui an a depus acțiune de divorț. Ea a solicitat să primească provizoriu pensie pentru copii până la o decizie definitivă în dosarul de divorț.

Sursa: g4media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *