Externe, Top Stiri

Dacian Cioloș cere șefei Comisiei Europene și Germaniei să investigheze Ungaria și Polonia pentru atacurile la adresa presei

Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, le-a adresat miercuri scrisori deschise președintelui Comisiei Europene și ministrului german pentru Europa prin care cere investigarea presiunilor guvernului maghiar asupra presei independente.

El face referire explicită la situația de la site-ul independent Index.hu, al cărui redactor-șef a fost demis după ce a acuzat presiuni politice. Ulterior, aproape 90 de ziariști din redacție au demisionat în semn de solidaritate.

Cioloș mai cere și investigarea practicilor guvernului polonez, care a anunțat că va limita accesului capitalului străin în industria media.

Șeful grupului Renew cere atât șefei Comisiei Europene, cât și Germaniei – țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE – să accelereze procedurile de verificare a modului în care Ungaria și Polonia respectă valorile și principiile europene, arătând că declanșarea procedurilor prevăzute la Articolul 7 din Tratatul UE (”opțiunea nucleară”) nu a adus nici o schimbare în comportamentul celor două state.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *