Social, Top Stiri

Digi 24: Academiile paralele cu politicieni care nu au loc în Academia Română, plătiți din bani publici. “Oameni din Parlament care voind să fie ei înşişi academicieni au şi reuşit”, explică Eugen Simion

Tudorel Toader

“Nu au fost primiţi sau aveau şanse mici de a fi primiţi în Academia Română şi şi-au făcut propriile Academii”, pentru apartenența la care primesc indemnizație lunară de la stat, dezvăluie Digi 24, într-o anchetă despre cele 4 academii finanțate de la bugetul de stat și care există pe lângă Academia Română: Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), Academia de Ştiinţe Tehnice, Academia de Ştiinţe Medicale şi Academia de Ştiinţe Agricole.

Academicianul Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române, a declarat pentru Digi 24 că “există fel de fel de academii, ceea ce este mai mult decât o eroare, este o confuzie totală (…) Au sărit în sprijinul acestei idei confuze, care creează o mare confuzie, au sărit oameni din Parlament care voind să fie ei înşişi academicieni, au şi reuşit şi au legiferat această academie“.

“În Academia Română există această amărăciune că funcţionează academii paralele care sunt finanţate din banii publici“, spune actualul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care adaugă: “Nu văd raţiunea, decât nişte interese private, a existenţei unei asemenea instituţii, repet, finanţate de la bugetul de stat. Probabil că frustrarea unora dintre membrii importanţi ai societăţii, inclusiv dintre cei cu rol politic, mă gândesc, frustrarea de a nu fi putut intra în Academia Română“.

Sursa: digi24.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *