Politica, Social

Dosarul „10 august”. Klaus Iohannis: Este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță. Am încredere în justiție

iohannis despre 10 august

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri seara, într-o conferință de presă, cum comentează soluția de clasare pe care a dat-o DIICOT dosarului „10 august” și a spus că în calitate de președinte nu poate să se amestece în mersul justiției, dar personal, „ca mulți alți români”, este de părere că este de dorit să se găsească o „clarificare mai profundă în această speță”. Șeful statului și-a exprimat totodată încrederea în justiție.

„Poate vă amintiţi că, atunci când a fost evenimentul 10 august, eu am avut o opinie foarte fermă, că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate. Au apărut diferite relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu împreună cu dumneavoastră, împreună cu multe milioane de români, ne-am luptat ca să păstrăm, să consolidăm independența justiției, ca niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor. Nici preşedintele. Și atunci, nu pot să vă spun decât unele opinii personale şi să îmi exprim convingerea că justiţia din România va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. În ce privește această fază, acum, concretă, procedurală, pot să vă spun că eu personal, ca şi mulţi alţi români, suntem de părere că este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: digi24.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *