Business, Top Stiri

Economiile la bănci ale românilor cresc în pandemie, creditele scad

buget capitala diminuat

Depozitele în lei și valută ale românilor au crescut în luna mai, în plină pandemie, atât față de luna aprilie, cât și față de perioada similară din anul trecut, potrivit datelor BNR. Creșterea valorii depozitelor vine pe fondul măsurilor de restricție privind circulația și comerțul.

Astfel, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut în luna mai cu 0,8% față de luna anterioară, până la 139.064,6 milioane lei, iar faţă de luna mai 2019 au înregistrat o creştere de 13%.

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei (exprimate în lei) au înregistrat o creştere de 0,5% faţă de luna aprilie 2020 (până la 99.437,3 milioane lei); exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 0,5%. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, creșterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 18,4% (majorarea a fost de 16,1 la sută dacă indicatorul este exprimat în euro).

În total, depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au majorat în luna mai 2020 cu 1,4% faţă de luna anterioară până la nivelul de 383.546,2 milioane lei și cu 13,9% (11,4 la sută în termeni reali) faţă de aceeași lună a anului trecut.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *