Externe

Eurostat: Comerțul în afara UE, pierderi de 24 miliarde de euro de la debutul crizei Covid-19

Pentru a preveni răspândirea pandemiei COVID-19, țările din întreaga lume au luat o varietate de măsuri restrictive. Cifrele din martie 2020 arată deja impactul lor semnificativ asupra comerțului internațional de mărfuri.

Potrivit unui comunicat Eurostat, în martie 2020, comerțul extra-UE ajustat sezonier (importuri + exporturi) a scăzut de la 252 miliarde EUR la 228 miliarde EUR față de ianuarie 2020. Cu toate acestea, impactul a variat pentru diferite grupuri de produse.

În ceea ce privește exporturile de bunuri extra-UE, cele mai mari scăderi în termeni absoluți au fost observate pentru mașinării și vehicule (- 14 miliarde EUR, -20%) și alte produse fabricate (- 7 miliarde EUR, -16%) comparativ cu ianuarie 2020. În termeni relativi, exporturile de energie au scăzut cel mai mult (- 2 miliarde EUR, -25%). În ciuda crizei generale, exporturile de produse chimice au crescut (+ 4 miliarde EUR, + 4%) în această perioadă.

În mod similar, au scăzut și importurile de mașinării și vehicule (- 8 miliarde EUR, -15%) și alte mărfuri fabricate (- 7 miliarde EUR, -16%), în timp ce cea mai mare scădere atât în ​​ceea ce privește valoarea absolută cât și relativă a fost observată pentru importurile de produse energetice (- 9 miliarde EUR, – 31%).

Sursa: caleaeuropeana.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *