Externe, Social

Exclusiv G4Media: Ursula von der Leyen și Adina Vălean despre acordul istoric pentru bugetul UE: ”Europa nu a cedat vechilor instincte, acum ne putem redresa numai dacă ne unim toate eforturile”

Ursula Von der Leyen materiale medicale

Articol de opinie comun al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al comisarului pentru Transporturi, Adina Vălean.

Istoria nu se repetă întotdeauna, dar în cazul Europei acest lucru este valabil. Sau cel puțin obișnuia să fie valabil.

În fața unui virus care a dus la pierderea de vieți și de mijloace de subzistență în întreaga lume, Europa nu a cedat vechilor instincte și nici nu a redeschis rănile de-abia vindecate pe care le-a provocat criza financiară acum un deceniu. În schimb, am ales să ne ajutăm reciproc și să investim într-un viitor comun.

Acesta este motivul pentru care putem afirma că decizia de săptămâna trecută a liderilor celor 27 de state membre de a aproba propunerea Comisiei Europene în materie de redresare a fost una istorică.

În primul rând, cifrele. Europa va avea la dispoziție un instrument de redresare în valoare de 750 de miliarde EUR pentru a-i sprijini pe cei afectați cel mai puternic de criză. Instrumentul este denumit „NextGenerationEU” și va investi într-o redresare care se bazează pe o Uniune mai verde, mai digitală și mai rezilientă pentru copiii noștri. Acesta va fi alimentat de la bugetul UE în următorii șapte ani, valoarea întregului pachet ajungând la 1,8 mii de miliarde EUR.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *