Social

Firea a lansat programul de testare a populației; aproximativ 700 de persoane, înscrise în primele 25 de minute

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului „Testăm pentru București”, în cadrul căruia 11.000 de bucureșteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR. În jurul orei 13.00 a fost lansată platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro.

Într-o intervenție live pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea, a arătat că în primele 25 de minute aproximativ 700 de persoane s-au înscris sau începuseră demersurile în vederea înscrierii. De altfel, din cauza numărului mare de bucureșteni care au accesat platforma, au apărut sincope în funcționarea acesteia, scrie Agerpres.

Primarul general a anunțat că în prima etapă vor fi acceptate 11.000 de înscrieri, dar persoanele interesate care nu reușesc să efectueze testul vor rămâne în baza de date, fiind invitate la testare într-o a doua etapă a proiectului. Ea a subliniat că testul nu este unul dureros.

„Este vorba doar despre un exudat nazal și faringian, am făcut și eu un astfel de test. Nu este nimic invaziv, nu este de speriat. Testarea este gratuită. După ce vă veți înscrie pe această platformă, veți fi contactați de colegii noștri și programați, de comun acord, la una dintre cele nouă clinici de stat și private care sunt afiliate programului nostru, în ziua și ora pe care le doriți și dumneavoastră. Nu va fi o problemă distanța, pentru că avem 20 de laboratoare acreditate, pe care le conțin cele nouă clinici. Deci va fi destul de ușor de ajuns”, a spus Firea.

Sursa: profit.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *