Social, Top Stiri, Trust This

Focar la Institutul Oncologic din Iași: Nouă cadre medicale din blocul operator au fost confirmate cu coronavirus / Și opt angajați ai Spitalului Județean Buzău, testați pozitiv

Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au fost confirmaţi pozitiv Covid-19 în ultimele 24 de ore. Este vorba despre medici, asistente şi infirmiere, cele mai multe cazuri fiind semnalate în Secţia de Boli Infecţioase, relatează News.ro.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 23 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, numărul total al pacienţilor de la debutul epidemiei ajungând la 276.

Bolnavii identificaţi în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 39 şi 89 de ani, opt fiind angajaţi ai Spitalului Judeţean Buzău.

Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, opt asistente medicale şi un medic rezident, au fost confirmate cu noul coronavirus, toate cazurile fiind asimptomatice, transmite News.ro.

Managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu, a declarat că iniţial a fost depistată pozitiv o asistentă medicală, care s-a simţit rău după zilele libere de Rusalii, iar apoi a fost demarată o anchetă epidemiologică în spital.

”S-au stabilit contacţii direcţi ai asistentei şi am testat în total 286 de persoane. Am depistat nouă persoane ca fiind pozitive, opt asistente medicale şi un medic rezident. În afară de medicul rezident, ceilalţi opt sunt din blocul operator şi sterilizare”, a afirmat managerul IRO Iaşi, Mirela Grosu.

Sursă: G4Media

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *