Politica, Top Stiri

G4Media: Bătălia pentru București. Șansele lui Nicușor Dan în fața Gabrielei Firea. Cum poate complica Ponta jocul

ponta alegeri bucuresti

Meciul se anunță strâns, dar există câteva mari necunoscute. Rămâne Nicușor Dan singur pe culoarul anti-PSD? Dacă apar unul sau chiar mai mulți candidați încurajați să intre în luptă tocmai pentru a rupe din voturile celui care azi se prezintă drept candidatul dreptei? Gabriela Firea va avea un rival pe stânga? Va anunța Pro România propriul candidat la Capitală sau va face alianță cu PSD?

Răspunsurile la toate aceste întrebări sunt importante mai ales dacă este adevărat că în acest moment Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt umăr la umăr în sondaje. Prin urmare, orice vot pierdut poate înclina decisiv balanța.

Dacă Victor Ponta, de pildă, decide să candideze la primăria Capitalei, șansele Gabrielei Firea scad dramatic. Cei doi au cam același electorat, fostul premier poate rupe masiv din voturile actualului primar. Chiar dacă nu va candida însuși Ponta, un challenger din partea Pro România ar puta ridica mari probleme candidatului PSD.

De ce ar vrea Ponta să o scoată din joc? Liderul Pro România nu are nici un interes să o ajute la câștigarea celui de-al doilea mandat de primar. Planurile fostului premier sunt cât se poate de clare.

”2024 e un an special, se întâmplă o dată la 20 de ani să ai toate alegerile. Eu dacă ratez momentul 2024, ca om politic, nu îmi mai vine rândul peste 20 de ani”, a declarat Ponta pe 9 iunie. Dacă Firea iese primar, șansele lui Ponta de a fi candidatul unic al stângii la prezidențiale peste patru ani se spulberă.

Sursa: g4media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *