Social, Top Stiri

Gabriela Scutea, șefa Parchetului General, susține că ancheta de la Suceava merge greu pentru că procurorii nu pot face audieri: Nu vrem să punem presiune pe medici, vrem să ne protejăm și colegii

CSM conducere

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a făcut mai multe declarații, într-un interviu acordat pentru Digi24, referitoare la activitatea procurorilor care instrumentează dosarele deschise în timpul stării de urgență, cu legături referitoare la criza de coronavirus.

Scutea a declarat că ancheta de la Suceava merge greu pentru că procurorii nu pot audia persoane în dosar, din cauza riscului de răspândire a COVID-19, dar și pentru că parchetul nu vrea să pună presiune suplimentară pe medici și activitatea lor.

”Din perspectiva faptului că în cauză nu au început audierile le este greu. Nu trebuie în contextul infectării majore la Suceava să accentuăm acest lucru. Trebuie să ne concentrăm pe strângerea de documente. Dosarul a fost deschis acum o lună, în acest timp s-a lucrat, dar urmărirea a rămas încă la nivelul faptelor, nu sunt la nivelul urmăririi persoanelor. Starea de fapt pe care o lucrăm nu s-a modificat. Este clar că au fost cazuri de îmbolnăvire în spital, infectarea să se fi produs acolo, iar aceste persoane să nu fi rezistat. A trebuit să ne gândim la colegii noștri, că trebuie să gândească la rece măsuri de pregătire a anchetei și, odată cu depășirea riscului răspândirii epidemiologice, să înceapă audierile. Noi, cei din PG le asigurăm o coordonare, un sprijin în contactul cu instituțiile locale sau cele din București, dar care fiind atât de copleșite de tot ce au de făcut uneori nu sunt concentrate că trebuie să dea un răspuns la o anchetă a procurorilor. Nu vrem să punem presiune pe ei, vrem ca medicii să aibă grijă de dumnealor, de pacienți și apoi să ne ajute și pe noi”, a declarat Scutea.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *