Business, Top Stiri

Guvernul împrumută 3 miliarde de euro de pe piețele externe, la dobânzi mari

Ministrul Agriculturii

Guvernul împrumută 3 miliarde de euro de pe piețele externe, la dobânzi destul de ridicate comparativ cu o ieșire pe extern similară din luna ianuarie, în contextul în care impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei globale a afectat în ultimele luni și piețele financiare. Ministerul Finanțelor a ieșit astăzi să se împrumute cu două emisiuni de eurobonduri, pe 5 și 10 ani.

Cererea din partea investitorilor a fost foarte ridicată, de 13 miliarde de euro, inclusiv din cauza dobânzilor mari oferite. Potrivit datelor Bloomberg, Ministerul Finanțelor se așteaptă să împrumute 3 miliarde de euro, sumă egală cu recordul stabilit în martie anul trecut și repetat în ianuarie anul acesta.

Suma finală și dobânzile vor fi stabilite ferm mai târziu în cursul nopții, astfel că unele variații ar putea exista, însă Finanțele se așteaptă să ia 3 miliarde de euro, cu dobânzi cotate în prezent la MS+310 pentru bondurile pe 5 ani și la MS+380 pentru cele pe 10 ani (MS pe 5 ani de -0,267pp și pe 10 ani de -0,1211pp). Cererea din partea investitorilor s-a situat la 5 miliarde de euro pentru titlurile pe 5 ani și la 8 miliarde de euro pentru cele pe 10 ani.

Sursa: Profit.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *