Externe

Hackerul Sanix, autorul „celui mai mare furt de date”, reţinut de autorităţile din Ucraina. Volumul total de informații cu caracter personal, inclusiv date financiare furate, este aproape 1 TB

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un hacker cunoscut sub numele de Sanix – potrivit unui comunicat al instituţiei ucrainene, transmite Korrespondent, citată de Rador.

Ofiţerii SBU precizează că, la începutul anului 2019, persoana respectivă anunţa pe un forum vânzarea unei baze de date conţinând 773 de milioane de adrese de e-mail și 21 de milioane de parole.

În ianuarie 2019, hackerul Sanix a atras atenţia mass-media străine, cum ar fi The Guardian, Forbes, Newsweek sau Italia 1, deoarece baza de date pe care acesta o scosese la vânzare era „cea mai mare bază de date furată vreodată”. Experții au descoperit că baza de date de 87 GB scoasă la vânzare de hackerul respectiv nu reprezenta decât o mică parte din cantitatea totală de date pe care le deținea.

Volumul total este de aproape 1 TB şi include date cu caracter personal (inclusiv date financiare) ale unor rezidenți din state UE și din America de Nord. Serviciul ucrainean de Securitate a primit informații conform cărora hackerul Sanix este, probabil, un locuitor al regiunii Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *