Externe, Social, Trust This

Investigație Channel 4 News: De la drujbă la scaun – mobila IKEA din surse ilegale / Lemnul tăiat abuziv în Ucraina, prelucrat la o fabrică din România

Klaus Iohannis

Unele dintre cele mai cunoscute produse IKEA, scaunele Ingolf, Henriksdal și scaunul pliant Terje sunt făcute din fagi tăiați ilegal din una dintre ultimele mari păduri ale Europei, a descoperit o investigație a Channel 4 News.

Munții Carpați sunt habitatul vital al unora dintre cele mai rare animale sălbatice ale Europei, căminul a mii de urși bruni, dar și al lupilor și linxului eurasiatic. Ei sunt de asemenea și sursă de cherestea de fag pentru gigantul suedez al mobilei IKEA.

Compania susține că e cel mai mare producător de mobilă din lemn din lume și este și unul dintre cei mai mari consumatori de cherestea. IKEA declară că iubește lemnul și pădurile din care el provine și că toată cheresteaua utilizată la mobila sa din lume e recoltată legal, fără afectarea mediului.

Însă o investigație realizată de Channel 4 News împreună cu ONG-ul ecologist Earthsight a dezvăluit că furnizorii IKEA din Ucraina au comis multiple violări ale legislației forestiere și de mediu a țării.

Sursă: G4Media

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *