Politica, Social, Top Stiri

Ludovic Orban dă semnalul de mobilizare generală din Guvern: Prefer să izolăm virusul decât să fim izolați în UE

Orban masuri pozitivi COVID

Ludovic Orban a transmis, joi, în ședința de Guvern, un semnal de alarmă pentru miniștri și le cere acestora să-și mobilizeze ministerele aflate în subordine, astfel încât instituțiile de control să meargă pe teren și să se asigure că normele de protecție sanitară împotriva COVID-19 sunt aplicate, începând chiar cu funcționarii publici. Premierul avertizează că trebuie să fie controale „la sânge” față de agenții economici și instituțiile care intră sub incidența normelor de control epidemiologic, iar cei care nu le respectă să suporte consecințele legale.

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți.

Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu. Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează, respectă regulile de protecție sanitară. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni care poate și datorită unei campanii de agresivitate fără precedent, de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile pe care le-am stabilit”, a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de joi.

Sursa: digi24.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *