Social, Top Stiri

Ludovic Orban: Pensiile vor crește, dar vor crește cu cât permite economia

orban fonduri UE

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că pensiile vor crește, dar vor crește cu cât permite economia. Orban a evitat să spună dacă punctul de pensie va crește din septembrie cu 10 sau cu 40 de procente, așa cum prevede legea votată de PSD. Orban a anunțat o serie de măsuri pentru sprijinirea companiilor.

”Vom susține o parte din salariu de până în 41, 5% din salariu. Vom susține 25% din salariu pentru angajații în cătuarea unui loc de muncă. Vom asigura salariul integral din acele companii care nu își pot ține angajații la lucru opt ore pe zi  cinci zile, și vom suporta salariul angajatului în perioada în  care anagajatorul nu are nevoie de serviciile angajatului respectiv (kurzarbeit)”, a declarat Orban.

Emisiunea este în desfășurare

Cele mai relevante declarații ale premierului Ludovic Orban

Pensiile vor crește, cu cât vor crește pensiile depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile.

Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală, vrem să oferim garanția ficărui pensionar de a primi pensia pe care o merită.

Se va da 10 la suta sau 40 la sută?

La șase luni va trebui prezentat un raport privind situația economică și bugetară. Vom face prognozele de evoluție a economiei românești, la baza deciziei pe care o vom lua va sta realitatea economică. Repet, pensiile vor crește dar cu cât permite economia. Cu cât economia merge mai bine, pensiile vor crește cu un procent mai mare.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *