Social, Top Stiri

Medic de la Spitalul Universitar: Ni s-a spus să venim la serviciu, pentru că toată lumea a intrat în contact cu pacientul cu Covid-19

Un medic care a intrat în contact cu primul pacient care a decedat din cauza Covid-19 în București a povestit la Digi24 că bărbatul a fost adus pe secția de nefrologie a Spitalului Universitar cu simptome de pneumonie, dar că timp de câteva zile nu a fost testat pentru coronavirus. Simona Georgescu spune că a decis singură să intre în izolare, deși a fost chemată la serviciu pe motiv că „toată lumea a intrat mai mult sau mai puțin în contact cu pacientul”.

„Ni s-a spus că e o pneumonie. Am cerut niște măști speciale, nu existau decât măștile acelea chirurgicale simple, care se dădeau pe tabel nominal și în niciun caz una la două sau patru ore, mănușile erau cele obișnuite, nesterile, care se găsesc la orice punct de dializă. Ni s-a dat în plus un halat similar celor de la chirurgie, pe care le primesc aparținătorii, care, atunci când am vrut să-l închid, s-a și rupt. Deci nu era de calitate”, spune Simona Georgescu, medic nefrolog la Spitalul Universitar București.

„Mi s-a spus că e o pneumonie și de ce fac atâta agitație, pentru că nu are nimic confirmat. S-au făcut niște demersuri pentru testare, dar ni s-a spus că nu este cazul, neavând context epidemiologic”, a adăugat ea.

Sursa: digi24.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *