Social, Top Stiri

Ministrul Muncii anunță că au fost făcute plăți de 2,4 miliarde de lei pentru șomajul tehnic, pentru 1,5 milioane de angajați și profesioniști

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat vineri, că pentru șomajul tehnic au fost făcute plăți în valoare de 2,4 miliarde de lei de care au beneficiat 1,5 milioane de angajați. Ea face apel la angajatori să își plătească angajații, reamintind că au termen ca în trei zile de primirea sumelor, să le vireze acestora.

“La ANOFM în acest moment sunt făcute plăți în valoare de două miliarde de lei pentru 1.400.000 de angajați, la ANPIS, plăți în valoare de 430 de milioane de lei pentru aproximativ 130.000 de profesioniști, conform Codului Civil. În total, vorbim de 2,4 miliarde de lei și 1,5 milioane angajați și profesioniști. (…) Fac apel și pe această cale și în acest moment către toți angajatorii să își plătească angajații. Le reamintesc că în trei zile de la primirea fondurilor aferente șomajului tehnic au obligația să își plătească angajații în cuantumul de 75% din câștigul salarial, maxim 75% din salariu mediu brut dacă salariul este mai mare”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ea a mai precizat că Inspecția Muncii va verifica în această perioadă eventualele abuzuri,.scrie News.ro.

Sursa: profit.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *