Lifestyle, Top Stiri

Naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu 40 de artişti vor interpreta Imnul României la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman

Naistul Nicolae Voiculeţ

De Ziua Imnului Naţional al României, naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu 40 de artişti vor interpreta „Deşteaptă-te, române!” la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, informează un comunicat al Institutului Cultural Român transmis AGERPRES.

Proiectul „Ziua Imnului Naţional în sunetele naiului românesc”, susţinut de ICR, va fi difuzat atât pe pagina de Facebook a naistului, cât şi pe cea a institutului.

„În toate concertele mele cânt Imnul României cu lacrimi în ochi, dar cu o mare speranţă şi onoare. Acum îl voi cânta peste întreaga Românie, de la cea mai înaltă cruce din lume. Pentru mine, Imnul Naţional nu este un simplu cântec care se intonează doar pentru a marca nişte momente, el este o rugăciune în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru România şi un imn al demnităţii neamului românesc, este un îndemn pentru cei care vor să apere această ţară şi să o cinstească. Vă aştept să cântăm cu toţii într-un glas, peste întreaga Românie, Imnul nostru Naţional!”, afirmă naistul Nicolae Voiculeţ.

„Deşteaptă-te, române!”, imnul naţional al României, îşi are originea în poemul patriotic „Un răsunet”, scris de Andrei Mureşanu, şi a fost publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”. Poemul a fost inspirat dintr-o melodie culeasă de Anton Pann.

Sursa: agerpres.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *