Externe, Top Stiri

New York Times: Serviciile secrete ruse continuă să dezinformeze privind pandemia COVID, iar propaganda rostogolită în social media influențează alegerile prezidențiale din SUA prin tehnici mult mai sofisticate

Mai multe rapoarte declasificare ale agențiilor americane de intelligence acuză Moscova că propagă în mediul online, prin mai multe site-uri, articole false și dezinformări privind pandemia coronavirus, folosind tehnici mai rafinate față de cele utilizate la prezidențialele americane din 2016, notează jurnaliștii New York Times.

Articolul, semnat de E. Barnes și David E. Sanger, arată că dezinformarea propagată de agențiile rusești conectate la guvernul de la Moscova continuă să influențeze americanii în alegerile prezidențiale care se apropie.

Conform NYT, agenția militară rusească de intelligence, cunoscută drept GRU, a folosit site-ul InfoRos, conectat de guvernul de la Moscova, dar și alte siteuri apropiate regimului Putin, pentru a promova dezinformări în limba engleză în ceea ce privește pandemia, amplificând argumente false venite din partea Chinei, cum că noul coronavirus a fost creat de armata SUA, dar și articole prin care se induce ideea că performanțele sistemului medical din Rusia pot aduce o stare de relaxare în relațiile cu Washingtonul.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *