Externe

OMS avertizează că nu există vreo probă că pandemia covid-19 e sezonieră, că primul ”val mare” este în curs, iar ”credinţa” că vara oferă protecţie este o ”iluzie”; OMS recomandă vaccinarea împotriva gripei, de teama unei suprapuneri cu noul coronavirus

oms starea covid europa

Anotimpurile nu par să aibă legătură cu dezvoltarea pandemiei covid-19, apreciază marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând împotriva unii iluzii potrivit căreia vara reprezintă o protecţie, relatează AFP.

”Anotimpul nu pare să aibă o repercusiune asupra transmiterii virusului”, care a ucis peste 650.000 de oameni în lume şi a infectat peste 16 milioane de persoane, a declarat într-o conferinţă de presă virtuală o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

Ea prezintă ca probă faptul că, între cele mai afectate ţări din lume, într-una – Statele Unite – este vară, iar în cealaltă – Brazilia – este iarnă.

”Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virsulul este sezonier (…), însă trebuie avem în vedere cu toţii că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care sunt în mod istoric sezonieri, acesta se comportă altfel”, a subliniat ea.

Sursa: news.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *