POLITICA

SOCIAL

TOP STIRI

EXCLUSIV TTW

Infografic The Trust Word: Evoluția cazurilor Covid-19 în Europa și țările în care a fost restricționat accesul cetățenilor români

14/07/2020 - 07:27

În prezent, în Europa sunt înregistrate 2.580.480 de cazuri de Covid-19, iar Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Germania și Franța sunt cele mai afectate țări din Europa. Rusia a raportat cele mai multe cazuri de coronavirus 733,699 (11.439 de decese). Spania a înregistrat 300.988 de cazuri (28.403 de decese) și Marea Britanie 289.603 (44.819 de decese). Monaco, Liechtenstein și Vatican au înregistrat cele mai puține cazuri de Covid-19 de la începutul izbucnirii pandemiei.

În ultima săptămână, numărul cazurilor de Covid-19 din România a crescut semnificativ, atingând cel mai mare număr de infectări de la primul caz înregistrat în țară. Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă, 11 iulie 2020, cel mai mare număr de îmbolnăviri – 698. Până pe 13 iulie, România a confirmat 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 21.692 de pacienți vindecați. Totodată, din cauza pandemiei de coronavirus, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

După creșterea alarmantă a numărului de cazuri, mai multe state din Europa au  interzis accesul românilor sau au impus restricții la intrarea pe teritoriul lor. Cele 20 de state sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În infograficul de mai jos sunt reprezentate statele din Europa și cazurile confirmate de Covid-19 (cursorul pe hartă), cele mai afectate țări din Europa fiind evidențiate. Putetț vedea situația îmbolnăvirilor în țările care au impus restricții pentru cetățenii români (dreapta jos).

Evoluția cazurilor Covid-19 în Europa
Infogram

Ungaria – La intrarea pe teritoriul Ungariei, cetățenii români sunt supuși examinării medicale. În cazul românilor care prezintă simptome specifice infectării cu coronavirus este interzis accesul în țară. Dacă aceștia nu prezintă simptome, au obligația de a intra 14 zile în izolare.

În Austria, Grecia și Cipru, românii pot intra dacă prezintă un certificat medical de test negativ SARS-CoV-2, care să nu fie mai vechi de trei-patru zile.

În Estonia, Letonia, Olanda, Slovacia, Slovenia, Irlanda, cetățenii români pot intra, însă se impun măsurile autoizolării, izolării și carantinei pentru 14 zile.

Accesul interzis în Lituania, Malta, Finlanda

Lituania, Malta și Finlanda au interzis complet accesul pe teritoriul său cetățenilor români. În cazul Finlandei,  pot intra în țară cetățenii cu permis de rezidență, care au contract de muncă, cei care vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ.

Sursa: The Trust WordShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Oct