Lifestyle, Social, Top Stiri, Trust This

Polonia nu se joacă – Lansează o aplicaţie de supraveghere a persoanelor aflate în carantină

Poland money making machine

Guvernul polonez a lansat o aplicaţie pentru smartphone care permite, cu ajutorul selfie-urilor, localizarea persoanelor aflate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, a indicat vineri Ministerul pentru Tehnologii Digitale, citat de AFP, preluată de Agerpres.

„Aplicaţia este destinată persoanelor care rămân în carantină, care se întorc din străinătate”, ale căror date şi număr de telefon sunt înscrise într-o bază de date specială, a declarat Karol Manys, purtător de cuvânt al ministerului citat.

„Persoanele plasate în carantină au de ales: fie primesc vizite neprevăzute din partea populaţiei, fie descarcă aplicaţia”, a spus el.

Cu scopul de a verifica dacă persoana vizată rămâne în locul său de izolare, aplicaţia „Carantina la domiciliu”, care utilizează tehnicile de geolocalizare şi de recunoaştere facială, îi va cere să facă un prim selfie de referinţă. În continuare, ea îi va cere din nou, prin surprindere în mai multe momente ale zilei, să-şi facă alte selfie-uri care vor fi comparate cu imaginea iniţială.

Sursă: Știri pe surse

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *