Social, Top Stiri

EXCLUSIV G4Media: Preotul clujean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor după ce a împărtășit zeci de oameni din aceeași linguriță: Nu mi-am pus problema că se va îmbolnăvi cineva, asta ține de credința noastră

Biserica Ortodoxă a fost absolvită de vină după ce a fost acuzată la Cluj-Napoca de „zădărnicirea combaterii bolilor.” Cinci plângeri penale au fost depuse în luna martie după o slujbă religioasă cu public în cadrul căreia zeci de persoane s-au împărtășit din aceeași linguriță.

*Preotul care a condus slujba de la Cluj spune că l-a deranjat cel mai mult faptul că a fost numit „criminal” și că „nu ne-am gândit nicio clipă că s-ar putea îmbolnăvi cineva.” Același lucru îl susține și purtorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Pe 22 martie dimineața, după publicarea ordonanței militare nr.2 care interzicea slujbele religioase cu participarea publicului, la Catedrala Mitropolitană din Cluj mai mulți preoți au ținut slujba și au împărtășit zeci de persoane cu aceeași linguriță. Ordonanța fusese deja anunțată, dar urma să intre în vigoare la ora 22:00. În aceeași zi în România erau înregistrate primele două decese din cauza Covid-19 și 433 de cazuri de îmbolnăviri.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *