Social, Top Stiri, Trust This

Prima carte despre pandemie, o colecție de texte conspiraționiste și propagandiste. Dan Puric și trei preoți sunt trecuți la categoria ”experți”, iar Ioan Aurel Pop, Patriarhul Daniel și Andrei Marga și-au reciclat texte mai vechi. Informații false, publicate lângă analize științifice

Editura Institutul European din Iași a publicat volumul ”Covid. Colivia noastră”, coordonat de profesorul universitar Laurențiu Șoitu, prima carte din România despre pandemia de coronavirus. Cartea, publicată luna trecută, adună texte ale unor experți, dublate de cele ale unor personaje extrem de controversate. Autori precum Dan Puric, intens promovat de propaganda rusă, sunt validați de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, proaspăt numit șef al CNATDCU, dar și de Patriarhul Daniel.

Compilație a mai multor genuri (jurnale personale, articole științifice, reportaje, postări de pe Facebook etc), volumul include articole ce conțin izbucniri isterice și câteva fake-news-uri preluate din presă.

Președintele Academiei, inspirația conspiraționiștilor

În prefață, coordonatorul Laurențiu Șoitu scrie: ”Am dorit ca volumul să fie un document editat în perioadă de maximă prezență a pandemiei, încărcat de forme ale raportării așezate între optimism și destulă tristețe, între auto(ironie) și umor, între analiza rece a savantului și emoția dezlănțuită a scriitorului, între dorința de autocontrol și vulcanica izbucnire generată de blocarea unor drepturi fundamentale – precum cel de liberă mișcare și, ca niciodată cândva, interzicerea rugăciunii în Biserică, lăcașuri de cult.” (p. 11).

Cele 48 de texte sunt împărțite în trei secțiuni: ”Vremuri de restriște”, ”Revenirea la experți” și ”Covid. Colivia noastră”. 

Sursă: G4Media

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *