Social, Top Stiri

Procurorii militari cercetează un asasinat vechi de 70 de ani. Cum a fost ucis de Securitate ”chiaburul” din Apuseni, Ioan Andreșel, pentru că s-a opus colectivizării

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat, la solicitarea G4Media.ro și Alba24,  că procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă cercetările într-un dosar cu fapte petrecute acum 70 de ani.

Dosarul privește infracţiuni contra umanităţii și pleacă de la sesizarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Este vorba despre uciderea prin împuşcare a lui Ioan Andreșel, un țăran anticomunist din Apuseni, de către angajați ai fostului Serviciu Județean al Securității Poporului Turda și ai Biroului de Securitate Câmpeni. Dosarul a fost deschis acum trei ani.

”Vinovații i-am dat eu cu nume și prenume” spune cercetătorul Gheorghe Petrov, cel care a condus investigația și a pus la dispoziția autorităților toate informațiile pe cre le-a obținut, de la identificarea locului și a autorilor și până la detaliile execuției, contactat de G4Media.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *