Externe, Politica, Top Stiri, Trust This

Referendumul lui Putin: Rușii sunt ademeniți la urne cu premii constând în mașini de spălat sau uscătoare de păr / Campania a evitat să se concentreze pe modificările care îi permit președintelui să rămână la Kremlin până în 2036

Putin

În această săptămână, moscoviții au primit mesaje prin care sunt anunțați că au fost înregistrați ca să primească ‘milioane de premii’. Care era condiția? Ei trebuiau să voteze niște amendamente constituționale printre care și unul care i-ar permite lui Vladimir Putin să rămână la Kremlin până în 2036, scrie The Guardian, citată de Rador.

Se pare că organizatorii acestui pseudo-referendum din Rusia menit să modifice Constituția – inițial programat pe 22 aprilie, dar amânat ulterior din cauza epidemiei de coronavirus – ar fi conceput din mers regulile jocului. Votul se va încheia miercuri, 1 iulie.

Printr-un singur vot, rușii trebuie să hotărască dacă sprijină amendamentele, inclusiv cele legate de majorarea pensiilor și a salariului minim, de o modestă reorganizare a guvernului, de o mențiune constituțională legată de ‘credința în Dumnezeu‘, de interzicerea căsătoriilor gay, de angajamentul de a păstra istoria Rusiei și de interdicția potrivit căreia oficialii în funcții de conducere nu pot avea dublă cetățenie.

Sursă: G4Media

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *