Politica, Top Stiri, Trust This

Reorganizarea Finanţelor, suspendată. Cîțu a fost acuzat că a desfiinţat Direcţia Juridică pentru a evita un proces cu tatăl său

Florin Cîțu pensii

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat miercuri hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice, prin care era desfiinţată Direcţia Generală Juridică și era înlocuită cu două noi structuri. Aceasta, în condițiile în care Cîţu a fost acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Juridică pentru a evita un proces în care este parte tatăl său.

Judecătorii au admis o cerere depusă în instanţă de Ciprian Sebastian Badea, şeful Direcţiei Generale Juridice din cadrul Ministerului de Finanţe, potrivit Agerpres.

„Admite în parte cererea. Dispune suspendarea executării Hotărârii Guvernului nr. 380/2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408/18.05.2020, în ceea ce priveşte Art. I pct. 3 – Anexă, referitor la desfiinţarea Direcţiei Generale Juridice şi înlocuirea acestei structuri cu două noi structuri – Direcţia Juridic şi Reglementare şi Direcţia Contencios, până la pronunţarea instanţei de fond. Respinge cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâtului ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 4.020 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 24.06.2020”, se arată în decizia Curții de Apel.

La începutul lunii iunie, Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, spunea că prim-ministrul a aflat despre acuzațiile aduse ministrului Finanțelor și face verificări, potrivit Mediafax.

Sursă: DIGI24

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *