Politica, Top Stiri

Șefa CSM l-a reclamat pe Ludovic Orban la Inspecţia Judiciară după ce premierul i-a „îndemnat” pe judecători „să judece cu mai multă atenţie”

Orban alegeri locale

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Ţînţ, a anuntat joi, în ședința Plenului, că a sesizat Inspectia Judiciară „pentru a face verificări, în temeiul art. 30 din Legea 317/2004”, după ce premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe pe magistraţi „să judece cu mai multă atenţie”.

Orban a făcut declarația în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea de guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice,

Verificările cerute de şefa CSM vizează posibila afectare a „independenței, impartialității și reputației profesionale a judecătorilor”.

„De aseară, de când au apărut în spaţiul public afirmaţiile premierului, am solicitat transcriptul acestora şi, de dimineaţă, toate materialele care au apărut pe presă, împreună cu transcriptul, le-am transmis Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări”, a spus Ţînţ în şedinţa CSM.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *