Social, Top Stiri

Șefa Spitalului Județean Vrancea acuză că mulţi localnici care pleacă în străinătate invocă simptome de COVID-19 pentru a se testa gratuit

Florin Homorean covid

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, Elena Codruţa Neagu, a acuzat un comportament incorect din partea unor localnici care vor să plece în străinătate și invocă simptome ce nu pot fi verificate de personalul medical, pentru a se testa, gratuit, în spital.

„Foarte mulţi dintre pacienţii care vin în triaj spun că s-au întors de la mare, au avut unele simptome, dar au considerat că e o simplă răceală. Când s-au agravat simptomele, au venit la spital. Mai există o categorie de persoane, cei care vor să călătorească în străinătate şi vin la noi acuzând diverse simptome, ca de exemplu absenţa gustului sau mirosului, pe care noi nu avem cum să le verificăm şi în acest fel reuşesc să îşi facă testul gratis”, a declarat pentru AGERPRES managerul Elena Codruţa Neagu.

În ultimele zile, la Spitalul Judeţean a crescut foarte mult numărul de consultaţii acordate pacienţilor care acuză simptome de COVID-19. Tot aici ajung şi pacienţii depistaţi pozitiv de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea la testarea pentru noul coronavirus, care pot refuza internarea, dar trebuie văzuţi, obligatoriu, de un medic.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *