Externe, Lifestyle

Senzorul care va putea transforma orice smartphone într-un test pentru coronavirus

senzor coronavirus

„Testați! Testați! Testați!”, acesta a fost mesajul Organizației Mondiale a Sănătății de la începutul pandemiei, promovând astfel cea mai eficientă metodă de prevenire a infecțiilor și salvarea de vieți omenești în lupta cu noul coronavirus.

Însă pentru multe țări acest îndemn s-a dovedit a fi greu de îndeplinit din diverse motive: penuria de teste la nivel mondial, insuficient personal calificat pentru prelucrarea testelor sau ineficiența dovedită a testelor rapide.

Pentru a contracara aceste probleme, o echipă de la Universitatea din Utah, SUA lucrează la dezvoltarea unui senzor, care va transforma orice smartphone într-un test portabil și reutilizabil care va oferi rezultatul în 60 de secunde.

Prototipul senzorului are 2,5 cm, se conectează la smartphone via Bluetooth și este alimentat prin portul de încărcare al telefonului. Pentru a efectua un test, este necesară plasarea unei mostre microscopice de salivă pe el. Plasare mostrei se poate face prin suflare, tuse, respirație sau strănut.

Sursa: g4media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *