SOCIAL

TRUST THIS

TOP STIRI

EXCLUSIV TTW

Infografic The Trust Word: Românii sunt îngrijorați de creșterea numărului de cazuri, însă nu vor o nouă stare de urgență

03/08/2020 - 12:01

Un sondaj BestJobs efectuat în perioada 20 – 30 iulie 2020, pe un eșantion de 952 de utilizatori de internet din România, arată că 55% dintre angajații români sunt îngrijorați de creșterea alarmantă a numărului de cazuri, însă nu consideră că ar trebui reintrodusă o nouă stare de urgență. 47% dintre respondenți sunt de părere că o nouă stare de urgență ar distruge economia țării, în timp ce 36% dintre respondenți consideră că ar trebui impuse măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2. 10% spun că situația nu este atât de gravă. 

Pentru 58% dintre cei care au răspuns sondajului, creșterea numărului de cazuri din ultima lună s-a înregistrat din cauza nerespectării regulilor de igienă și distanțare socială, în timp ce 15% dau vina pe autorități că nu au impus măsuri mai drastice și nu s-au asigurat de respectarea acestora. 61% dintre respondenți cred că numărul de cazuri de coronavirus va continua să crească. (pentru a vedea aceste statistici, cursorul pe primul slide)

Sondaj BestJobs – creșterea numărului de cazuri de Covid-19
Infogram

În ceea ce privește măsurile de precauție individuale, 84% dintre respondenți poartă mască în spațiile închise sau în locurile aglomerate, 73% se spală regulat pe mâni, 70% evită locurile aglomerate, 58% evită să atingă nasul, gura și ochii cu mâinile nedezinfectate, iar 63% dintre respondenți se dezinfectează după ce iau contact cu obiecte sau suprafețe din afara casei.  

Pentru 10% dintre participanții la sondajul BestJobs nu este motiv de îngrijorare apariția cazurilor de coronavirus în compania la care lucrează. 82% dintre respondenți susțin că în compania la care lucrează nu a fost confirmat niciun caz de Covid-19. 

9% au declarat că în compania la care lucrează au fost raportate unul-două cazuri de coronavirus, 4% susțin că au fost raportate trei-patru cazuri în compania la care lucrează și doar 3% spun că au fost înregistrate între cinci și zece cazuri de îmbolnăvire. (pentru a vedea aceste statistici, mergeți pe al doilea slide al infograficului)

Infograficul poate fi consultat și aici.

Sursă: The Trust WordShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Oct