SOCIAL

TOP STIRI

EXCLUSIV TTW

Infogram TTW: Importanța distanțării sociale și a măștii de protecție în procesul de răspândire coronavirusului

09/09/2020 - 16:43

Societatea Internațională de Encefalită Autoimună (IAES) a publicat câteva date folositoare cu privire la transmiterea noului virus SARS-CoV-2. Aceștia au reprezentat date despre importanța distanțării sociale și despre gradul de transmitere a virusului în momentul în care oamenii poartă sau nu masca de protecție. 

The Trust Word a ilustrat aceste date în două infografice pe care le puteți vizualiza mai jos. 

Distanțare socială
Infogram

În primul infografic, este reprezentată importanța distanțării sociale în ceea ce privește transmiterea noului coronavirus. Astfel, se poate observa cum în cazul în care dintr-o societate lipsește atât imunizarea, cât și distanțarea socială, riscul de îmbolnăvire și implicit, numărul de decese este ridicat. Pe de altă parte, în cazul în care distanțarea socială este practicată de către oameni, răspândirea virusului încetinește, iar numărul de decese este mai mic. Într-o a treia situație, în care se va realiza imunizarea prin vaccin, virusul nu se va mai putea răspândi. 

Infografic The Trust Word: Riscul de transmitere a SARS-CoV-2
Infogram

În al doilea infografic sunt reprezentate gradele de transmitere ale virusului atunci când oamenii poartă masca de protecție și atunci când aceștia nu o poartă. De asemenea, în cele patru tabele veți regăsi gradul de risc și în funcție de activitatea pe care o desfășurați (vorbind, tăcând, cântând sau strigând) și în funcție de locul în care vă aflați (interior bine ventilat, exterior bine ventilat sau slab ventilat). 

Astfel, putem observa că riscul infecției este ridicat atunci când țipăm și cântăm într-un mediu slab ventilat dacă nu purtăm masca de protecție. Pe de altă parte, atunci când nu purtăm mască, deși ne aflăm într-o zonă mai puțin aglomerată, riscul de a ne infecta cu noul coronavirus este mediu spre ridicat, indiferent că vorbim despre un contact de scurtă durată sau unul de lungă durată. 

Sursa: The Trust Word
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jan