Social, Top Stiri

Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara și-a reluat activitatea non-COVID-19

dosar penal medici de la Spitalul Gerota

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde au fost vindecaţi aproape 400 de bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2, doar din judeţul Timiş, şi-a reluat, joi, activitatea non-COVID, primii trei pacienţi fiind deja internaţi pe Secţia de Pneumoftiziologie, a declarat, pentru Agerpres.ro, directorul general al instituţiei, prof. dr. Cristian Oancea.

„Astăzi au fost internaţi primii trei pacienţi, iar mâine avem deschise internările de zi şi vom continua internările. Putem deservi 30 de pacienţi cu TBC, 30 de pacienţi non-TBC şi 15 pacienţi acuţi, în zona galbenă. De asemenea, Clinica de recuperare medicală respiratorie poate să deservească cinci pacienţi – primii pacienţi de recuperare post-COVID vor veni marţi”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, miercuri, că „din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID s-a constatat că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibilitatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *