Social, Top Stiri, Trust This

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, închis total, iar spitalul din Fălticeni, închis parţial, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19

Mircea Macovei suceava se intoarce la spital

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis total, iar spitalul din Fălticeni, parţial, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19. În total, din cele două unităţi peste 100 de cadrele medicale au fost diagnosticate cu coronavirus.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că a fost luată decizia închiderii totale a spitalului din Câmpulung Moldovenesc după ce au apărut multe rezultate pozitive cu Covid-19, după testarea întregului personal.

“S-a luat decizia închiderii acestei unităţi, având în vedere numărul mare de rezultate pozitive apărute la testarea întregului personal. Am considerat o măsură care vine în beneficiul pacienţilor non Covid pentru că după două săptămâni unitatea va putea reîncepe activitatea curată, cu un personal sănătos şi fără riscul de a se transmite boala şi la pacienţi”, a spus Manuela Trifan.

Astfel, la spitalul din Câmpulung Moldovenesc au fost confirmate pozitiv 67 de cadre medicale şi şase pacienţi. Manuela Trifan a spus că toate cadrele medicale sunt asimptomatice şi sunt izolate la domiciliu. Acestea au fost testate în urmă cu o săptămână, dar rezultatele au fost confirmate sâmbătă.

Sursă: News.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *