STIRI

CORONAVIRUS

60 de doze de vaccin au fost aruncate la Petroșani, după ce o asistentă le-a pus greșit într-un congelator

18/01/2021 - 19:48

60 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost compromise, luni, la un centru de vaccinare din Petroşani, după ce o asistentă comunitară a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea anunță Agerpres. 

Citește aici despre românii care s-au programat pentru vaccinarea anti-Covid.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei, flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 8,00, în toate centrele din judeţ. 

Citește și despre cartea pe care a SCRIS-O Viorica Dăncilă (incredibil, dar adevărat!)

„Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara. 

Sondaj: Câți români se vor vaccina împotriva Covid-19

El a arătat că dozele compromise au fost înlocuite cu altele ce au fost aduse de la centrul regional din Timişoara, unde este arondată DSP Hunedoara.

Sursa: Agerpres

#doze de vaccin #aruncate #Petroșani #asistentăShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb